Paarden Algemene Informatie

Paarden Gezondheid en kruiden:

 

Het is duidelijk dat kruiden essentieel zijn voor een paard om bepaalde voedingsstoffen effectief te gebruiken en om hun spijsvertering en immuunsysteem te reguleren. In de loop van duizenden jaren hebben paarden zich ontwikkeld tot fokkers, weiden maximaal 16 uur per dag op een breed scala aan grassen, kruiden, vetplanten en zelfs boomschors.

Door het paard te domesticeren, heeft de mensheid dat proces echter onderbroken.

Tegenwoordig wordt het moderne paard gestald, weidt inferieure weilanden, lijdt onder stress en spanningen van competitie, fokken en reizen, krijgt hard voer en in sommige gevallen krijgt het geregeld toegang tot veevoer.

Daarom, om de juiste functies in het lichaam te bevorderen, moeten we soms het dieet van het paard aanvullen. Het is duidelijk dat sommige kruiden kunnen helpen om het spijsverteringsstelsel te reguleren: de spieren in de darmen stimuleren om de opname van voedingsstoffen te vergroten en daardoor het lichaam van meer energie te voorzien en een optimale groei te bevorderen.

Andere kruiden kunnen bacteriestoornissen in de darmvolgende infectie of het gebruik van antibiotica corrigeren, evenals de regulatie en controle van het reinigen van het lichaam verbeteren. ‘Bescherming van de lever, zuivering van het lichaam’: de lever werkt om het lichaam te ontgiften, vooral in tijden van stress en infectie wanneer de toxiciteit toeneemt; daarmee het immuunsysteem onderdrukken.

Bepaalde kruiden kunnen echter helpen bij het beschermen en stimuleren van de lever tijdens dergelijke perioden van overmatige belasting, en bieden maximale bescherming wanneer het lichaam het meest kwetsbaar is.

Extra energie: andere kruiden, aan de andere kant, werken om de energieniveaus in het lichaam te verhogen door het metabolisme van koolhydraten in de lever te stimuleren. Dus, het bevorderen van de afgifte van enzymen en hormonen die metabolische reacties in het lichaam helpen, essentieel voor een goede gezondheid en kwaliteitsprestaties.

Omdat het lichaam niet langer middelen en energie verspilt aan het bestrijden van infectie en ziekte, zal het paard profiteren van een gezond, uitgebalanceerd lichaam, dat op zijn beurt je paard met extra energie zal achterlaten.

Weerstand tegen stress: het is duidelijk dat fysieke en mentale stress beide grote hoeveelheden toxines produceren, die het lichaam van de gastheer aanvallen, waardoor het uitgeput raakt en de activiteit van het immuunsysteem vermindert, naast vele andere problemen.

Eeuwenlang zijn kruiden gebruikt om de fysieke, biologische en chemische effecten van stress te bestrijden, waardoor de weerstand van het lichaam tegen de stress die erop wordt uitgeoefend en op grotere schaal wordt verbeterd, waardoor de gezondheid van het paard en de weerstand tegen infecties worden verbeterd.