Wat is ziekte

Wat is ziekte? Visie volgens dr. Reckeweg.

Ziekte is een geleidelijk proces. De onderliggende oorzaak is altijd intoxicatie. Het lichaam reinigt alle uren van de dag en nacht van de externe en interne toxines die zich in het lichaam bevinden. Dat kost kracht / energie. Als het lichaam over onvoldoende energie beschikt, betekent het dat toxines in het lichaam blijven. Ze zitten dan in weefsels, cellen en het bloed. In de eerste ziektestadia gaat het over toxines in bloed, weefsels en andere lichaamsvochten zoals; lymfe, speeksel, zweet, urine, etc. Dit geldt niet alleen voor mensen maar ook voor paarden en overige dieren.

In verder gevorderde ziektestadia dringen toxines binnen in de celstructuren en vindt verandering van de cellen plaats. Ziekten worden dan ernstiger en genezen word dan moeilijker en / of kost meer energie over een langere tijdsperiode.

Intoxicatie brengt langzame, trage en soms ongemerkte veranderingen in het lichaam. Het gaat om verzuring, verslakking, verslijming, verharding etc. in het lichaam. Hoe snel of hoe lang het duurt voordat er een ernstige ziekte zich presenteert, hangt af van de tolerantie van het lichaam.

Uitscheiden van toxines

Het lichaam probeert eerst de toxines uit te scheiden via; de huid, de nieren, de longen, de darmen.
Daarna, als de uitscheidingsorganen overbelast raken en niet voldoende toxins kunnen afvoeren, kiest het lichaam voor andere uitwegen. De aanhoudende irritatie van toxines op een zone of in een orgaan uit zich in een ontsteking.

Bij niet voldoende functioneren van het lichaam om voldoende toxines uit te scheiden, dan gaat het lichaam de toxines opslaan in de ruimtes buiten weefsels, bloed en cellen . Deze plaatsen zijn vet- en bindweefsels en inde onderhuidse celweefsels(verslakking). Als ook de verslakking op deze plaatsen niet stopt zullen ook andere weefsels verslakken zoals; aderwanden, wervels, gewrichten, hartspier, zenuwen en zintuigen.

Aangetaste cellen en overbelaste organen

Gaat dit proces door, dan worden cellen aangetast en raken organen overbelast. De organen zijn in deze fase verzwakt. De toxines dringen dan de cellen binnen en beschadigen de celstructuur. In deze fase is ontgiftiging noodzakelijk om de ziekte terug te dringen. Herstel wordt nu erg moeilijk of zelfs onmogelijk.

In de volgende fase, als de toevoer van toxines niet stopgezet wordt, wordt de celdeling verstoord. Cellen gaan een eigen leven leiden en gaan woekeren.Weefsels, organen, en volledige systemen veliezen hun vermogen om normaal te functioneren. Mits de toevoer van toxins stopgezet wordt, is het lichaam in staat om te herstellen van dit ziektestadia.

Ziekte is een poging van het lichaam om zich aan het teveel van de toxines te ontdoen en het evenwicht te herstellen.
Ziekte is dus eigenlijk de genezing in werking.

Bij de eerste ziektesignalen zullen we moeten zorgen dat de toevoer van toxines stopt , of vermindert wordt. Het toxische niveau moet omlaag. We moeten er alles aan doen om de uitscheidingsorganen vrij te maken en de symptomen hiervan niet te onderdrukken. ONTGIFTEN is dus erg belangrijk.

Wat zijn toxinen?

Toxinen zijn giftige stoffen voor het lichaam, die geproduceerd worden door organismen, voornamelijk bacterien en schimmels, pesticiden en chemische stoffen.

Hoe komen die in het lichaam?

Ze komen op 2 manieren het lichaam binnen.
1. Door contact met de directe omgeving, en wat we eten en drinken….dus, toxinen van buitenaf. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld de ademhaling, medicatie, eten van voedsel wat bespoten is met chemicalien, maar ook door opname van stoffen via de huid. De bacterien en schimmels die ons lichaam binnendringen produceren ook toxinen die de oorzaak van ziektes kunnen zijn.
2. Door het lichaam zelf geproduceerde toxinen; giftige stoffen/afvalstoffen die tijdens de stofwisseling ontstaan en uitgescheiden moeten worden.

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens of bestel onze natuurlijke producten eenvoudig via de website. Onze producten zijn nu ook verkrijgbaar in flessen van een halve liter.

Email:
info@immunall.com

Telefoon (NL):
06-31525354